26 Haziran 2014

Sevgili Günlük - 2.Gün

2.GÜN

Renk: Yeşil

Duygu durum : Sakin, coşkun, sabırsız

Motto: Suçlu hissetmek zorunda değilsin.

Özlü söz : Tereddüt ettiğin şey her ne ise yapma. (Yoshida Kenko)

Şarkı : Bonobo – Black Sand

Bu sabah diğer sabahlara nazaran biraz geç uyandım. Sebebi boğuştuğum rüya olabilir mi? Tam olarak hatırlayamıyorum ama beklediğim tarz bir macera yaşamıyordum sanırım rüyamda. İş görüşmesi yapıyordum bir adamla. Saatler süren sinir bozucu görüşmenin sonunda maaşın 703 TL olduğunu söyleyince işin olmamasından çok harcadığım vakte üzüldüm, saatlerce boşuna mı konuştum ben duygusu hakimdi. Hayır olsun diyelim.
Matımın başına geçtim. Fazla vaktim yok nefes kısmını kısa keseyim diye düşündüm ama olmadı. Yogaya ilk başladığım zamanlarda nefes kısmı sıkıcı gelirdi bana, bir an önce bitsin de asanalara geçelim diye sabırsızlanırdım. Bu sene nefes kısmının ayrı bir önemi var benim için. Zor zamanların ardından hayatımda gerçek anlamda nefes almaya başladığımı hissettiğim bir dönem yaşıyor olmam sebebiyle sanırım. Nefesten sonra güneşe selam, tam ısınıyorum derken alarm çaldı, üzüldüm resmen. Yoga ve bedenimin flört ettiği bir dönemdeyim. Mümkün olduğunca beraber vakit geçirmek, birbirilerini tanımak ve anlamak istiyorlar. İkisi de pek bir meraklı bu ilişkinin sonu nereye varacak diye, tabi ben de. Merak baş gösterdiğinde sonucu düşünme Serap diye hatırlatıyorum kendime, deneyimi yaşa sadece, izle.
Bir süredir okumalarım da yoga üstüne yoğunlaştı. Bugün bir değişiklik çekti canım, roman okumak istedim. Tom Robbins’in kitabına başladım. İlk sayfalardan aşık oldum romanın karakteri Amanda’ya, tam bir çılgın, olmak isteyip de olamayacağınız cinsten.
Sınavdayım bu aralar, sınanıyorum. Sabır benim en büyük sınavım diyebilirim, hep öyle oldu. Ve  bugün ben sınavdan kaldım. Üstelik tereddüt ettiğim şeyi de yaptım. Hamlığımı tescilledim uzun lafın kısası. Ama bunun için kendime kızmayacağım. En azından ne yaptığımın farkındayım, bir daha yapmamaya çalışacağım.Peki, bir daha aynı şeyleri yapmayacak mıyım? Kesinlikle yapacağım. Yılların alışkanlıklarını değiştirmek kolay şey değil, farkındayım. Hemen olmayacak ama bir gün muhakkak başaracağım.

Yine yatma vakti geldi sevgili günlük, şimdi muhakeme zamanı. Başını koyduğun yastıktan daha katı yargıç var mı? Ama ben yastıkla barışma taraftarıyım bu gece.

İyi geceler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder