17 Şubat 2015

Kedi ve Sen

Sen konuşmayı seversin,  kedi yazmayı. Yazarken kendini daha iyi ifade ettiğini düşünüyormuş, öyle diyor. Kelimeler zihninden parmaklarının ucuna ulaşana kadar içeride işlenip olmaları gereken hale gelmeliymiş önce. Böylece sadece düşünceden değil duygudan da ibaret olacaklarmış.

Kedi uzun vadeli planlar yapmayı bırakalı biraz olmuş. Sahip olduğu tek şeyin “şu an” olduğunun farkına varmış çünkü. Gelecek belki de hiç var olmayacakmış. O yüzden hayatının amacını içinde bulunduğu anı kutlamak yapmış. Hiç değişmeyecek sandığı koşulların saniye gibi kısa bir sürede değiştiğine şahit olduğundan kararlarını içinde bulunduğu koşullara göre vermeyi de bırakmış. Her an her şey olabilirmiş. Bundan endişe duymak yerine olabilirliğin sağladığı özgürlüğün tadına varmayı seçmiş.

Kedi en uzak mesafenin birbirini anlamayan iki insan arasında olduğunu öğrendiğinden fiziksel mesafeler önemini yitirmiş. Birkaç cümlenin okyanusun ötesinde hiç tanımadığı birinin gözünde yaşa, karnının altında yaşadığı tatmine sebep olduğunu görünce uzaklığın ne kadar göreceli olduğunun farkına varmış. Mesafe zihindeki bir yanılsamadan ibaretmiş.
Kedi sevmenin tek bir formunun olmadığını anlamış. Kedi seni seviyor diye senin de kediyi sevmene gerek yokmuş. Pek çok şekilde sevmek mümkünmüş. Sevgi ruhun ışığıymış.
Sevmek tek başına da mümkünken karşıdaki de seni sevdiğinde biraz daha başkaymış yine de. Öteki izin verdiğinde görebilirmişsin kendini onun aynasında. İki yarımdan bir bütün oluşturmak değilmiş amaç, iki bütünün aslında ayrı değil “bir” olduklarının farkına varmalarıymış sadece.

Uyum iki kişi arasındaki enerji akışıymış. Bazılarıyla bu akışı yakalamak zaman ve çaba gerektirirken bazısıyla kendiliğinden oluverirmiş. Daha önce gerçekleşmemiş bir kavuşma anı. Aramaya gerek yokmuş, her şey yerli yerindeymiş. İki tarafta yolu biliyormuş, daha önce o yoldan geçmişler gibi. Kedi bunun çok sık gerçekleşen bir şey olmadığının farkındaymış, o yüzden çok kıymetliymiş onun için.

Kedi acı çekmemek uğruna yaşamaktan vazgeçtiği şeylerin sonrasında daha büyük acıya yol açacağını bildiğinden daha cesur olmaya karar vermiş. Kırılabileceğini bilmesine rağmen yüreğini sonuna kadar açacakmış artık.

24.06.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder