9 Kasım 2014

Hayatımda Bir Kadın Var

Evet, yanlış okumadınız; hayatımda bir kadın var! Geçen ay yoga hakkında araştırma yaparken tanıştık kendisiyle. Yogaya olan sevdasını öyle güzel anlatıyordu ki;  yogayı anlatışına sevdalanıverdim okumaya başlar başlamaz. Üstelik sadece yogadan da bahsetmiyordu, bloğunun ismi gibi insanlığın her türlü haline genel bir bakıştı yazdıkları. Öyle bir bakıştı ki, çırılçıplak hissettim kendimi. Acaba beni tanıyor olabilir miydi? Tanımıyorsa nasıl oluyordu da kelimesi kelimesine beni anlatıyordu yazdıkları.

Bulduğum her fırsatta çalmaya başladım kapısını.  Her seferinde biraz daha derine inerek kendimle yüzleştiriyordu beni. Ve bunu öyle bir ustalıkla yapıyordu ki hiç acımıyordu canım. Bazen içimde hafif bir sızı çoğu zaman da yüzümde bir tebessümle demek böyle görünüyorum dışardan diyordum. Çok iyi gidiyordu yani ilişkimiz. Ben her buluşmamıza ilk buluşma heyecanıyla gidiyordum, O da beni sımsıcak kucaklıyor, hayal kırıklığına uğratmıyordu hiç.
Sonra bir gün büyü bozuldu. Blogtaki yazılar tükenince boşlukta buluverdim kendimi. Ne olacaktı şimdi? Bu ilişki böyle bitemezdi. Hemen oturup bir mektup yazdım, nasıl hissettiğimi anlatmam lazımdı O’na.
O sabah biraz keyifsiz uyandım. Her gün yaptığım yogayı yapmak gelmedi içimden, zorlamadım bende. İşe geldim, bilgisayarımı açtım ve ekranda O’ndan gelen e-postayı görünce çok heyecanlandım. Kısa bir mektuptu, yazdıklarımın O’nu mutlu ettiğini bu sebeple o gün yazdığı yazıyı bana ithaf ettiğini yazıyordu. Hemen bloğu açtım, Bir Hayran Mektubunun Ardından. Başlık O’na yazdığım mektubun başlığıydı. Yazdıklarını okuyunca çok yoğun duygularla yazdığım mektubumun aynı duygularla bana geri döndüğünü hissettim. Birbirimizi tanımasak da, aramızda okyanus olsa da kelimeler tüm duyguları taşımış, karşı tarafa eksiksiz ulaştırmıştı demek. İki farklı hayat ortak bir paydada kesişmişti. O an fark ettim ki aslında ayrılık yoktu, tüm insanlar “bir”di. Bu farkındalıkla sımsıcak oldu içim.
Tüm bu güzel duyguları vücuda getirmen sebebiyle bu yazı sana ithaf edilmiştir sevgili Defne Suman, iyi ki varsın, iyi ki yazıyorsun.
Yazıyı okumak isteyenler burdan lütfen.

1 yorum:

  1. ne güzel duygular bunlar. yüreğinize sağlık...

    YanıtlaSil